Снимка: Архив Reuters

Прожекцията на филма "Стив Джобс" - биографичната лента за съоснователя на компанията "Епъл", през уикенда събра високи оценки от някои кинокритици и наведе на мисълта, че актьорът Майкъл Фасбендер може да е претендент за награда "Оскар" за превъплъщението си в образа на Джобс, предаде Ройтерс.

Макар положителните преценки да не са единодушни, сп. "Варайъти" е впечатлено. То отбелязва, че Фасбендер, режисьорът Дани Бойл и сценаристът Арън Соркин са дарили Джобс с блестящ и интелигентно замислен филм, какъвто той заслужава. Според "Варайъти" актьорските превъплъщения във филма са страхотни, а Фасбендер несъмнено е сред претендентите за "Оскар" за най-добър актьор.

Холивуд рипортър посочва, че "Стив Джобс" е сред престижните филмови заглавия тази есен.

В. "Ню Йорк таймс" пък пише, че филмът бе посрещнат топло от публиката на кинофестивала "Телюрайд" в Колорадо през уикенда.

Според Дедлайн, съоснователят на "Епъл" Стив Возняк бил много впечатлен от филма. Возняк уверил, че имал чувството, че на екрана гледа истинските Стив Джобс и други хора в обкръжението му, а не актьорите, превъплътили се в образите им. Той приветства Дани Бойл и Арън Соркин, че са представили всичко толкова правдиво.

Сайтът Indiewire.com твърди, че "Стив Джобс" ще е фактор в надпреварата за наградите "Оскар" и че Фасбендер и Кейт Уинслет, която изпълнява ролята на ръководителката по маркетинга на "Макинтош" Джоана Хофман, са блестящи в ролите си.

Оценките на "Гардиън" обаче са смесени. Вестникът все пак е преценил, че "Стив Джобс" е най-добрият филм на Бойл и че Фасбендер е превъзходен в ролята си.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase