Снимка: архив, Reuters
fallback

Режисьорът Морган Невил е завършил работа над документалния филм за известния китарист и един от основателите на британската рок група "Ролинг стоунс", съобщи Варайъти.

Световната премиера на филма "Кийт Ричардс: Под влияние" /Richards: Under The Influence/ ще се състои през септември в мрежата на "Нетфликс" /Netflix/. 

Продукцията на Морган Невил не е първата, която включва материали, свързани с легендарната британска група "Ролинг стоунс". През 2014 г. той получи "Оскар" за документалния филм "На две крачки от славата" /Twenty Feet From Stardom, 2013/, където се споменава съставът. Режисьорът е заснел документални филми и за видни изпълнители като Рей Чарлз и Джони Кеш, а също за групата "Пърл джем".

"Морган Невил е майстор, който ни предоставя уникалната възможност да видим Кийт Ричардс като музикант, оказващ силно влияние върху съвременната музика - разказва представителката на "Нетфликс" Лиза Нишимура. - Ние не се съмняваме, че нашите зрители ще оценят тази продукция."

Самият режисьор е признал, че е бил удивен от многостранната личност на музиканта от "Ролинг стоунс", пише БТА. "Той е изпълнен с хумор, знания и мъдрост - казва режисьорът. - Ние сме се стремили да покажем истинския Ричардс."

Кийт Ричардс е известен с екстравагантното си поведение както на сцената, така и извън нейните предели. Той влиза в състава на "Ролинг стоунс" през 1962 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback