Снимка: Александра видео

Не е лесно да се намерят неразказани сюжети в днешно време. Дисни решиха да се захванат с нещо, което е хем познато, хем ново.

Киностудията започна разработката на проект за заснемане на игрален филм "Джин", в който да се разказва предисторията на анимацията "Аладин", съобщи "Холивуд рипортър".

Сценарият ще бъде написан от Деймиън Шанън и Марк Суифт, известни от проекти като "Петък, 13-ти". В центъра на сюжета ще е приятелят на Аладин - добрият дух Джин, пише БТА. Филмът ще разкаже как той е станал роб на вълшебната лампа.

Процудент на филма е Трип Винсън, който сега работи над лентата за Прекрасния принц. Не е определена датата, на която ще се състои премиерата, а също кога ще започнат снимките на филма. Неизвестни са също имената на режисьора и на изпълнителите на главните роли.

Не за първи път анимационен филм се захваща да разкаже историята на персонажи, които не са били главни участници в предишни техни проекти. Така стана и с Пумба и Тимон от "Цар Лъв", с "Миньоните" от "Аз, Проклетникът" и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase