Снимка: Форум Филм

В България премиерата на "Отвътре навън" изпревари лидера от миналия уикенд "Джурасик свят" и оглави боксофис класацията за изминалия уикенд.

С близо 28 000 посетители и приходи от над 250 000 лв., анимацията се превърна в най-касовата премиера на Пиксар до момента и втората най-гледана премиера на Дисни анимация в България след "Замръзналото кралство".

Филмът е още най-касовата анимационна премиера за годината до днес и втората най-касова анимация, която не е част от поредица, за България.

В САЩ най-новият и изпълнен с емоции филм на Дисни и Пиксар "Отвътре навън" дебютира на втора позиция с приходи от USD 91 млн., като по-този начин разби рекорда за дебют на второ място на "След утрешния ден", отбелязват разпространителита на филма у нас.

Сред филмите на Пиксар продукцията отново дебютира на втора позиция, отстъпвайки единствено на "Играта на играчките" 3, но е на първо място по приходи сред филмите на студиото, които не са продължение. Филмът се радва на изключително положителни отзиви от световните медии и зрителите и е с рейтинг в IMDB от 8.9/10.0 и 98% в rottentomatoes.com. Световният боксофис на филма отбелязва приходи от USD 132 млн.

"Отвътре навън" ни отвежда в един свят, за който всеки от нас е мислил, но сега ще го видим визуализиран – а, именно този вътре в главата ни. Кое ни кара да се чувстваме щастливи, а в следващия момент раздразнени, откъде идва така известната омраза на децата към спанак и броколои... Все въпроси, които получават своя отговор, след като веднъж надникнем в Главокомандването и се запознаем с Радост (с гласа на Мария Илиева), Тъга, Страх, Отврат и Бяс Лют. Както Мария Илиева споделя, това е филм не само за малките, но и за големите, който ще ни накара да погледнем по-положително на живота и всичко, което ни заобикаля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase