Снимка: архив, Reuters
fallback

Когато научава, че е избран да получи наградата "Генезис", известна като "израелски Нобел", холивудският актьор и носител на "Оскар" Майкъл Дъглас изтъква малък проблем - според строгия религиозен закон той не е евреин, предаде Асошиейтед прес.

Въпреки това 70-годишният Дъглас, едва наскоро "прегърнал" еврейските си корени, вече е в Израел, за да получи отличието.

Съпругата му Катрин Зита-Джоунс и двете им деца придружават актьора, който ще приеме наградата от министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху на церемония, водена от прочутия американски комик и телевизионен водещ Джей Лено, пише БТА.

Майкъл Дъглас се зарича, че ще използва приза "Генезис" в размер на 1 милион долара за изграждането на мост между Израел и все повече асимилираните еврейски общности по света.

"Израелският Нобел" беше учреден миналата година. Негов първи носител стана бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Голем праз

преди 8 години

Голем праз. Болен старец получил награда от убиец и терорист.Дъглас от Натаняху. И целта е само една-да се създават повече еврейски лобисти за защита на агресивната еврейска политика по света и създаването на войни навсякъде чрез армията на техния купен служител САЩ когото водят на каишка чрез финансовия резерв.

6

Анонимен

преди 8 години

Абе щом си пасват и могат да живеят заедно - да си живеят. Иначе - досега не си давах сметка колко много са евреите в Холивуд - повече от половината са евреи. В този бизнес очевидно няма нищо случайно.

5

Анонимен

преди 8 години

genena za djado si, mnogo sa mi antipati4ni takiva dvoiki...i tova v holywood deto moge da si pozvoli i po-mlad mag...ama parite....vrazkite....okolo tova se varti sveta, ne okolo ljubovta;))) taka e, tagno, no...

fallback