Снимка: СФФ

Уникален и неповторим, изключителният талант на Тодор Колев винаги е действал като магнит за зрителите. Може да си припомним един от любимите филми с негово участие - "Двойникът", който ще се прожектира на 10 юни от 18.30 часа в Дом на киното.

Входът е свободен, защото филмът е част от дискусионния клуб "100 години българско кино", който традиционно се провежда всяка сряда.

"Двойникът" ще бъде представен от доц. Петя Александрова.

И ако не помните, сюжетът ни среща с доцент Денев. Героят е талантлив учен, но не може да подели времето си между обществената и научната си дейност.

Неочаквано му хрумва гениалната идея да доведе от село братовчед си Иван. С него си приличат като две капки вода… Иван започва да се появява където е необходимо протоколно присъствие, а доцентът си работи върху научната тема.

Но Иван дотолкова навлиза в новата си роля, че започва да застрашава доцента - както в обществения, така и в личния му живот…

Филмът е с награда за сценарий на братя Мормареви и с отличие за мъжка роля на Тодор Колев. Отличията са дадени във Варна през 1980 г. С приз за дебют от СБФД се сдобива тогава и режисьорът Николай Волев. Филмът има и награда за костюми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase