Снимка: архив, Reuters

Анализатори прогнозират, че дългоочакваният седми епизод от култовата поредица "Междузвездни войни" ще премине границата от 100 милиона долара през дебютния си уикенд на екран и не изключват възможността продукцията да стане най-касовата за всички времена, съобщи Контактмюзик.

"Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда" с участието на звездите на оригиналната трилогия Харисън Форд, Кари Фишър и Марк Хамил, както и на куп нови попълнения в актьорския състав, ще тръгне по кината на 18 декември тази година.

Още по темата

Експертите прогнозират, че дългоочакваният епизод ще доминира в международния бокс-офис и не изключват възможността той да надмине рекордьора по приходи "Аватар" на Джеймс Камерън. Очакванията на анализаторите са само в домашния бокс-офис "Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда" да премине границата от 100 милиона долара от продажбата на билети през първия си уикенд на екран, пише БТА.

"Никой филм, тръгвал по кината през декември, не е реализирал постъпления над 100 милиона долара през дебютния си уикенд. Очакваме обаче "Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда" без проблем да постигне подобен успех. Лентата има и шанс да стане най-касовата на всички времена", казва за в. "Ню Йорк пост" анализаторът от компания "Рентрак" Пол Дергарабедян.

Най-касовият филм на всички времена - "Аватар" на режисьора Джеймс Камерън, излезе на екран през 2009 г. Приходите от него в международния бокс-офис възлизат на близо 3 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase