Снимка: Форум Филм

На 13 март у нас излиза на голям екран игрална версия на обичаната от поколения Пепеляшка. Режисьорът Кенет Брана се заема с тежката задача да пресъздаде по нов и вълшебен начин любимата на поколения приказка.

За да успее да се справи с нея, е много важно да заложи на правилния актьорски състав. За ролята на Пепеляшка той се спира на младата актриса Лили Джеймс. В нея вижда идеалния избор за надарената със супер сили на „доброта и смелост“ Елла, която въпреки трудностите продължава да следва мечтите си.

В ролята на емблематичния принц влиза добре познатият ни от „Игра на тронове“ Ричард Мадън. За Брана няма по-подходящ актьор от синеокия красавец, който да може да пресъздаде чаровния принц, по който почти всяко младо момиче въздиша и се надява да срещне.

Не по-малко атрактивни са актрисите, които влизат в другите две изключително важни за филма роли: злата мащеха (Кейт Бланшет) и феята-кръстница (Хелена Бонъм-Картър).

Когато видим Кейт Бланшет в ролята на лошата мащеха, не може да си помислим и за по-подходящ избор. Австралийската актриса влиза с голямо желание и ентусиазъм в ролята на един от най-известните отрицателни образи от приказките. Тя не се притеснява, че ще предизвика негативни реакции с тази роля, даже напротив, смята, че ще е много полезна за кариерата й.

Интерес буди и Хелена Бонъм-Картър в ролята на феята–кръстница. Миловидната възрастна женица от приказката тук е заменена от ексцентричната Хелена, от която не можем да очакваме стандартна и обикновена роля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase