Снимка: Reuters
fallback

Новият филм на режисьора Ридли Скот "Изход: Богове и крале" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от продажбата на билети в размер на 24,5 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции. 

Резултатът е по-слаб от този на предишната лента на Скот - "Робин Худ", който при бюджет от 200 милиона долара събра 321 милиона приходи.

На втора позиция се нарежда продължението на "Игрите на глада". Постъпленията от продажбата на билети за лентата "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" възлизат на 13,2 милиона долара. Третата част от франчайза е събрала досега 611,4 милиона долара.

Това е недостатъчна сума, за да се конкурира с предишните части /първите "Игри на глада" донесоха 691,2 млн./, но е предостатъчна, за да възвърне първоначално вложените в създаването на лентата 125 милиона долара.

Трета в бокс-офис класацията в САЩ и Канада е анимацията "Пингвините от Мадагаскар" с приходи от 7,3 милиона долара.

При първоначален бюджет от 132 млн. долара, лентата е донесла на създателите си приходи в размер на 160,7 милиона долара.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

аа

преди 9 години

До aaЕ, безспорно можеше да напишат "приходите на кината в Америка за едикойси филм", но е доста дълго, а на преводачите не им се занимава лол :)

2

Хейтъра

преди 9 години

До ЯзекаМного си смотан ти. Ако беше малко по-образован щеше да знаеш какво значи тази дума.

1

aa

преди 9 години

До Язекае какво кутиеното помещение ли да напишат...

fallback