Снимка: Guardians of the Galaxy Facebook Page

"Пазители на Галактиката“, най-новият екшън филм на студиото Marvel на Walt Disney, си извоюва първото място в американския бокс офис в дебютния си уикенд. Лентата успя да надмине очакванията за продажбите на билети, събирайки 94 млн. долара. Това е най-големият дебют, правен някога през август, пише Bloomberg.

Продукцията е забавна алтернатива на обикновено сериозните филми за супергерои. BoxOfficeGuru.com и BoxOffice.com очакваха, че тя да събере между 72 и 74 млн. долара през първия си уикенд в кината.

“Get On Up”, биографичен филм за живота на певеца Джеймс Браун, дело на Universal Pictures, си спечели третото място в бокс офиса в САЩ в дебютния си уикенд. Той събра 14 млн. долара, посочва Rentrak. Втори се класира трилърът „Люси“.

С „Пазители на Галактиката“ Disney и Marvel обръщат поглед към по-малко позната група от комиксови герои, насочвайки се към нова серия филми. Студиото похарчи 170 млн. долара за създаването на филма, посочва Box Office Mojo. Още милиони пък са инвестирани в маркетинг. „Пазители на Галактиката“ дебютира в 4080 кина в САЩ, а това е най-голямата премиера за август според Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Rentrak.

Резултатите от продажбите „са абсолютно поразителни, като се има предвид, че не става дума за продължение, а това, което прави дебюта още по-впечатляващ, е, че лентата е базирана на герои, които не са особено познати“, коментира Гитеш Пандиа, редактор на Box Office Guru. По думите му филмът предлага комбинация от много силна марка като Marvel, която е добре позната на феновете на комикси, и факта, че студиото е направило един наистина добър филм.

Спасяването на Галактиката

Продажбите на „Пазители на Галактиката“ в Imax кината достигнаха 17 млн. долара – най-добрият резултат, отчитан някога през август. Rentrak твърди, че филмът е третият най-голям дебют за тази година.

За разлика от “Железния човек“, „Спадърмен“ и „Отмъстителите“, „Пазители на Галактиката“ идва от по-дълбоките архиви на Marvel.

В продукцията участва Крис Прат, който влиза в ролята на Питър Куил, американски пилот, който става мишена на безпощадно преследване от главорези, след като открадва мистична сфера, която злодеят Ронан (Лий Пейс) силно желае.

Куил се присъединява към четирима аутсайдери и след като открива истинската мощ на сферата, полага всички усилия, за да спаси Галактиката, подсказва резюмето на филма. В лентата участват още Зоуи Салдана и Дейв Батиста, а Вин Дизел и Брадли Купър озвучават част от анимационните герои.

Филмът събра 92% положителен рейтинг от критиците в Rottentomatoes.com, уебсайт, който събира ревюта за филми. Позитивният му рейтинг от феновете пък е 96%. Една от причините Disney да купи Marvel за повече от 4 млрд. долара беше, че така може да затвърди продуктите си за момчета и млади мъже.

Джеймс Браун

Филмът „Get On Up” на Universal Pictures е посветен на покойния певец Джеймс Браун, известен като Бащата на соул музиката и най-усърдно работещия човек в шоубизнеса. Лентата проследява живота на Браун – от крайната бедност, в която живее, до превръщането му в един от най-влиятелните музиканти в историята. Режисьор на продукцията е Тейт Тейлър.

„Get On Up” събра 77% положителни отзиви от критиците в Rottentomattoes.com и се очаква да донесе 19 млн. долара от продажби на билети през този уикенд според BoxOffice.com.

“Люси“

Второто място в американския бокс офис остана за новия трилър на Люк Бесон - „Люси“, който събра 18 млн. долара през втория си уикенд. BoxOffice.com очакваше приходите да достигнат 17,5 млн. долара.

Филмът, в който играе актрисата Скарлет Йохансон, се присъединява към редицата филми с по-ниски бюджети, които показват добри резултати през това лято. Продукцията струва 40 млн. долара по данни на Box Office Mojo.

Приходите от продажби на билети за десетте топ филма нараснаха с 42% до 167,9 млн. долара спрямо година по-рано.

Още новини за филмовата индустрия можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase