Кадър от премиерата на филма в Сан Франциско. Снимка: Getty Images

Четвъртият филм от поредицата "Трансформърс" отстъпи челната си позиция в бокс офис класацията в САЩ и Канада на "Зората на планетата на маймуните", съобщиха световните информационни агенции.

Втората лента за планетата на маймуните, която се оказа по-добра от първата, откри пътя към третия филм и дори може би към нова пенталогия.

През премиерния си уикенд на екран "Зората на планетата на маймуните" на режисьора Мат Рийвс с Джуди Грир, Гари Олдман и Анди Съркис в главните роли донесе на създателите си 73 милиона долара от продажбата на билети в САЩ и Канада.

"Трансформърс: Ера на изтребление" остана на втора позиция с 16,5 милиона долара.

От излизането си на екран историята на Оптимус Прайм и героят на Марк Уолбърг, разказана в триизмерен формат, е с приходи от 209 милиона долара и заема второто място в общата класация, изпреварвана от "Господарка на злото" с Анджелина Джоли с 222 милиона долара.

На трето място в бокс офис класацията в Северна Америка този уикенд се нарежда комедията "Тами" на режисьора Бен Фалкон.

Лентата със Сюзан Сарандън, Мелиса Маккартни, Бен Акройд и други е с приходи в размер на 12,9 милиона долара.

На четвърта позиция е комедията "Внедрени в час 2" с 6,7 милиона долара, следвана от анимацията "Как да дресираш дракон 2" с 5,9 милиона долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase