Снимка: Reuters

Британският актьор Питър Мейхю, който от близо 10 години е с американско гражданство, се завръща като Чубака в "Междузвездни войни: Епизод VII", съобщи Контактмюзик, позовавайки се на "Холивуд рипортър".

Високият 221 сантиметра Мейхю се прочу, след като се превъплъти в образа на Чубака - верния другар на Хан Соло (Харисън Форд) в оригиналната трилогия "Междузвездни войни". Образът на косматото ууки се превърна в един от най-разпознаваемите в историята на киното, припомня изданието. Според "Холивуд рипортър" сега Питър Мейхю отново се завръща в ролята, направила го известен.

69-годишният актьор с внушителен ръст страда от гигантизъм, пише БТА. През септември миналата година Мейхю се подложи на операция за подмяна на коленните стави. Сега става ясно, че напредналата възраст и влошеното здраве няма да попречат на Мейхю отново да се превъплъти в образа на Чубака.

Слуховете за завръщането му в поредния епизод от междузвездното приключение плъзнаха, след като актьорът отмени участието си в събирането на фенове в Тексас, планирано за края на май. Като причина Питър Мейхю
посочи "филмов ангажимент".

Според предварителните съобщения снимките за "Междузвездни войни: Епизод VII" трябваше да започнат през май. Междувременно обаче президентът на компания "Дисни" Алън Хорн разкри в интервю за "Холивуд рипортър", че снимачният процес вече е започнал. Хорн обаче отказа да даде отговор на дългоочаквания въпрос за
актьорския състав на филма.

Президентът на "Дисни" потвърди направеното през март от изпълнителният директор на компанията Боб Айгър съобщение, че действието на дългоочаквания седми филм от култовата поредица "Междузвездни войни" ще се развива 30 години след събитията в шестата лента "Завръщането на джедаите".

При липсата на официално съобщение за актьорския състав феновете продължават да гадаят дали звездите на оригиналната трилогия Марк Хамил, Харисън Форд и Кари Фишър отново ще участват в приключението, както и кои ще бъдат новите лица във филма. Сред спряганите имена са също тези на Зак Ефрън, Джуди Денч и Гари Олдман.

Според последните публикации актьорът Адам Драйвър ще се превъплъти в образа на злодея, а за роля е преговаряла и носителката на "Оскар" Лупита Нионго.

Поредицата "Междузвездни войни", създадена от Джордж Лукас, включва шест филма, първият от които излезе на екран през 1977 г. Филмът "Междузвездни войни: Епизод VII", режисиран от Джей Джей Ейбрамс, ще излезе на екран на 18 декември 2015 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase