Снимка: Reuters

Ден преди обявяването на номинациите за филмовите награди на MTV, Конан О'Брайън е оповестил, че мечтата му да бъде водещ на церемонията по раздаването на отличията се е сбъднала, съобщи Контактмюзик.

Новината е потвърдена и от телевизия MTV. "Щастлив съм да оповестя, че аз, Конан O'Брайън, ще осъществя отдавнашната си мечта да водя филмовите награди на MTV", е заявил комикът по време на собственото си ток шоу. За 50-годишния О'Брайън това няма да е първата изява като домакин на наградно шоу - комикът е водил церемонията за наградите "Еми" през 2002 и 2006 г., припомня БТА.

За разлика от "Оскар"-ите, които отдават почит към спечелили одобрението на критиката продукции, наградите на MTV са ориентирани предимно към по-младата публика и към бокс-офис хитове, пренебрегнати от Академията за кинематографично изкуств ои наука.

Актьорите се отличават в интересни категории като най-добра екранна целувка, най-добър екранен бой, злодей, свиваща стомаха сцена. Носителите на призовете се определят от зрителите чрез гласуване в интернет.

Филмовите награди на MTV ще бъдат раздадени на церемония в театър "Нокиа" в Лос Анджелис на 13 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase