Снимка: Reuters
fallback

Въпреки че в ролята на Маргарет Тачър в драмата "Желязната лейди" Мерил Стрийп така и не влезе в британския парламент, тъй като за снимките са използвани декори, ето че този път актрисата ще влезе там, за да снима "Суфражетка" ("Suffragette").

Тази продукция, в която участва и Кери Мълиган, ще е първата, заснета в британския парламент, съобщи Контактмюзик.

В "Суфражетка" ще се говори за зародилото се във Великобритания в края на XIX век Движение на суфражетките, което се обявява срещу дискриминацията на жените. Емелин Панкхърст, чийто образ ще пресъздаде Мерил Стрийп, оказва силно влияние върху развитието на това движение, пише БТА.

Снимачният екип е получил разрешение да заснеме сцени от филма в парламента. Снимките ще се състоят, докато парламентът е във Великденска ваканция през април. Депутатът сър Алън Хейзълхърст е на мнение, че това може да открие възможности други ленти също да бъдат заснети в парламента. Ще бъде разрешено филми да се снимат в парламента единствено ако сюжетът в тях е подходящ, поясни той.

Стрийп спечели награда "Оскар" за най-добра актриса за превъплъщението си в ролята на бившия британски премиер Маргарет Тачър.

Освен Мерил Стрийп и Кери Мълиган в "Суфражетка" се снимат също британците Хелена Бонъм Картър и Бен Уишоу. Филмът трябва да се появи по екраните през 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback