Снимка: Reuters

Общ преглед
 

До церемонията за наградите "Оскар" остава по-малко от седмица и всички правят прогнози. За някои категории се смята, че победителят е сигурен. "Оскар"-ите обаче понякога поднасят големи изненади, напомни Контактмюзик, като даде 10 примера.

Едва ли някой помни "Колко зелена беше моята долина" - продукцията, която измести "Гражданинът Кейн". Историята е за семейство миньори от Уелс в началото на миналия век, припомня БТА. Филмът спечели също наградата за най-добър режисьор и за най-добър актьор, като измести Орсън Уелс и в двете категории.

Голям шок на церемонията за наградите "Оскар" предизвика и продукцията "Сблъсъци", която през 2006 г. измести "Планината Броукбек" за най-добър филм. Тогава всички бяха толкова изненадани, че дори обявяващият наградата Джак Никълсън изохка, когато прочете победителя.

Възклицания имаше и сред публиката, защото "Планината Броукбек" се смяташе за сигурен победител. Решението предизвика много коментари и мнозина обявиха Американската академията за киноизкуство и наука в хомофобия. Вижте и другите примери в галерията. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар