Снимка: Reuters

С "Най-дългата нощ" (1966) с Невена Коканова и Георги Калоянчев започват прожекциите в памет на Веселин Бранев (1932-2014) - сценарист, режисьор и писател.

Прожекцията с вход свободен е на 28 февруари в кино "Одеон". Иван Братанов и Виктор Ребенчук са сред актьорите във филма на режисьора Въло Радев, със "Златна роза" и награди от фестивалите в Кунео и Единбург.

През есента на 1943 г. в купе на нощен влак за София пътуват лекарка, селянин, фокусник, безработен с детето си, влюбени студент, ученичка и току-що освободен от затвора комунист. При тях влиза избягал от военнопленнически лагер английски летец. Пътниците трябва да избират между предателството и помощта. . .

Ще бъде показан и авторският филм на Веселин Бранев "Убийства" (1987) - по мотиви от произведения на Антон Страшимиров с Красимир Велков, Росица Шумарска, Таня Губиделникова, Никола Хаджийски.

В България от началото на 20-и век, когато в обществото започва бързо класово разслоение, Константин - амбициозен и чувствителен млад човек от добро семейство, материално обезпечен, трябва да направи своя нравствен и социален избор.

Под натиска на баща си младежът е принуден да се посвети на политическата кариера. Постепенно обаче разбира, че неговите родители навремето са извършили престъпление, за да натрупат богатство за сина си. . .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase