Снимка: София Филм Фест

Как горещите балкански нрави се вписват в студена Финландия, разказва Тонислав Христов във филма „Правилата на ергенския живот“.

Прожекцията на документално-игралното роудмууви е на 19 февруари от 18.00 часа с вход свободен в Дом на киното.
Историята тече през очите на четирима приятели, които правят къде успешни, къде не толкова опити да намерят любовта.

Още по темата
Да си над тридесет и без брак е кризисна ситуация, но не за"нежния" пол - изненадващо филмът се фокусира върху преживяванията на четирима млади мъже - трима българи и един македонец във Финландия. Те живеят в страна с висок жизнен стандарт, успяват професионално, но ергенският живот се е превърнал в тежест за тях.

Какво правят мъжете, оказали се в подобно положение - фитнес, онлайн запознанства, курсове потанци, бадминтон - всичко възможно, за да срещнат любовта. Приятелството им помага да не се отказват след серия от провалии комични ситуации.

В продължение на една година камерата незабележимо следва героите, избягвайки "риалити" ефекта, а непредвидените събития изграждат завършената драматургия на филма в балансирано монтажно темпо. Противно на балканските културни особености, младите мъже не се срамуват да разкрият на екран най-съкровените си спомени, да плачат и да се смеят. Режисьорътна филма Тонислав Христов постига тази непосредственост, като всъщност заснема себе си и приятелите си, когато ги сполетява раздялата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase