Снимка: Александра Филмс

Общ преглед

За ветеран в киното като Акива Голдсман, написал сценириите и продуцирал „Шифърът на Леонардо“, „Красив ум“ и „Батман завинаги“, е лесно да омайва зрителите. Но като дебютант в режисурата му е трудно да ни спести някои доста банални сцени и сладникави реплики.

Всъщност съвсем не е лесна и задачата му да се захване с трудния за екранизация едноименен роман на Марк Хелприн.

„Зимна приказка в Ню Йорк“ е романтична история, диреща връзката между съдбите на хората. Действието се развива в два времеви плана – днешно време в Ню Йорк и сто години по-рано. Питър Лейк (Колин Фарел) поддържа битка със злото, вселило се в героя на Ръсел Кроу –  демон, подвизаващ се под образа на гангстера Пърли Соумс.

Тъмните сили са впрегнали цяла армия, докато ангелското участие идва под образа на крилат кон, който се оказва преродено куче.

Актьорският състав е добре подбран  –  Фарел прави силно екранно партньорство с Джесика Финдлей, а Кроу е любопитен във взаимоотношението си с Уил Смит като дявол и неговия слуга.

Романтично настроените зрители няма да се разочароват. Филмът е доволно ярък откъм визия и любопитни персонажи. Други пък ще усетят някои неравности в повествованието, което е и твърде описателно. Голдсман не ни запознава в началото с персонажите, а по-скоро ни прехвърля през различните епохи. Също така не ни признава отначало, че ни предстои да гледаме приказка.

В целия разказ струи надежда и същевременно несподелена обреченост, дължаща се на болестта на изгората на Фарел - Джесика Финдлей, и неспиращото преследване с демоните. Прекалено романтичен, този филм може и да има успех покрай факта, че излиза в Денят на влюбените 14 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар