Снимка: Reuters

Американската актриса Скарлет Йохансон ще получи почетна награда "Сезар" на 39-ата церемония по връчването на "Сезар"-ите в края на февруари, предаде Франс прес.

Това бе оповестено от президента на Академията за френските филмови награди "Сезар" Ален Терзиан. Те са смятани за френски еквивалент на "Оскар"-ите, припомня БТА.

29-годишната Йохансон се е снимала във филми на прочути режисьори, сред които братя Коен, Брайън де Палма, Кристофър Нолан. На 14-годишна възраст взема участие във филма "Повелителят на конете" с участието на Робърт Редфорд. Големия си талант разкрива в "Изгубени в превода" (2003) на София Копола, преди да стане муза на Уди Алън и да се снима в неговите филми "Мач пойнт", "Сензацията" и "Вики Кристина Барселона". У нас може да я чуем във филма "Тя" на Спайк Джоунс.

Актрисата наскоро бе критикувана, че е правила реклама на продукти на израелската компания "Сода стрийм", чийто главен завод е в окупираните палестински територии.

От британската неправителствена организация Оксфам, на която Йохансон бе посланичка от 8 години, заявиха, че хуманитарната дейност на актрисата е несъвместима с подкрепата й за "Сода стрийм". В резултат Йохансон реши, че вече няма да е посланичка на Оксфам.

Скарлет Йохансон е сгодена за французина Ромен Дориак. Тя ще получи отличието на церемония в театър Шатле в Париж на 28 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase