Кадър от "Вози се с мен". Снимка: Форум Филм

Полицейската комедия "Вози се с мен" с участието на Кевин Харт и Айс Кюб запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

През третия си уикенд на екран продукцията на режисьора Тим Стори е реализирала 12,3 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада, пише БТА.

Като цяло филмът, който трета поредна седмица оглавява класацията, е реализирал 92,9 милиона долара от продажбата на билети.

На второ място този уикенд е анимацията "Замръзналото кралство" с 9,3 милиона долара. Миналата седмица тя бе на четвърта позиция. От появата си по кината досега продукцията е спечелила от разпространението си по света приходи в размер на 360 милиона долара.

На трета позиция се нарежда романтичната комедия "Този неловък момент", излязла на екран миналата седмица. През дебютния си уикенд лентата е реализирала постъпления от продажбата на билети в размер на 9 милиона долара. А бюджетът на филма е само 8 милиона долара.

Анимацията "Крадци на ядки" и филмът за провалила се американска военна операция в Афганистан "Самотният оцелял" с Марк Уолбърг в главната роля заемат четвърто и пето място в бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи в размер на 7,6 и съответно на 7,1 милион долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase