Снимка: Reuters

Тандемът Скорсезе - Ди Каприо може да стане носител на две отличия "Оскар" за филма "Вълкът от Уолстрийт", съобщиха за ИТАР-ТАСС от Американската киноакадемия.

Президентът на Американската киноакадемия Черил Бун Айзъкс на 16 януари, огласявайки номинациите за най-престижните отличия в света на киното, заяви, че категорията за най-добър филм не е съгласувана окончателно за продукцията. Седмица по-късно членовете й са определили филмът да бъде представян от продуцентите Скорсезе, Ди Каприо, Джои Макфарланд и Ема Тилинджър Коскоф.

"12 години в робство", "Американска схема", "Капитан Филипс", "Клубът на купувачите от Далас", "Гравитация", "Тя е глас", "Небраска" и "Филомена" са филмите, които също са номинирани за "Оскар" в категорията най-добър филм заедно с "Вълкът от Уолстрийт", пише БТА.

Скорсезе е номиниран още в категорията за най-добър режисьор. Известният майстор на киното вече има 9 номинации на "Оскар" и една златна статуетка за лентата "От другата страна" от 2006 година.

Леонардо ди Каприо тази година има номинация за най-добър актьор за участието си във "Вълкът от Уолстрийт". Сега вече той може да получи златната статуетка на Американската киноакадемия и като продуцент на същата продукция. Звездата от филми като "Титаник" и "Великият Гетсби" има общо 3 номинации за "Оскар", но не е печелил отличието нито един път.

Многобройните почитатели на звездата се надяват този път той да получи заветната златна статуетка. Според кинокритиците обаче далеч по-големи шансове за наградата в категорията най-добър филм имат "12 години в робство" и "Американска схема".

Филмът "Вълкът от Уолстрийт" е с още две номинации за "Оскар" - за най-добър поддържащ актьор за Джона Хил и за най-добър адаптиран сценарий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase