Хавиер Бардем отново ще е в ролята на злия. Снимка: Reuters

Не за първи път Питър Пан вдъхновява киното. След като Дисни засне през 1953 г. анимираната си версия, Стивън Спилбърг режисира героя през 1991 г. в "Хук". Там героят на писателя Джеймс Матю Бари е вече пораснал, има две деца, престижна професия на адвокат и като че ли малко е забравил своето дългогодишно детство.

През 2003 г. излиза друг "Питър Пан" с режисьор Дж. Хоган. Актьорът Чанинг Тейтъм също работи върху проекта "Пан" за този герой с продуцента и режисьор Джо Рот, припомня БТА.

Ето, че и кинокомпанията "Уорнър брос" обяви премиерата на свой филм за "Питър Пан". Тя ще се състои на 26 юни 2015 година. Проектът ще бъде заснет в 3D формат, предаде Deadline.

Режисьор на филма ще е Джо Райт, известен от екранизациите на "Гордост и предразсъдъци" и "Ана Каренина". Продуцент ще е Грег Берланти, а сценарист - Джейсън Фукс. Хавиер Бардем, на когото доста му отиват ролите на злодея ("Няма място за старите кучета", "Бонд - Скайфол") ще е лошият капитан Черната брада в екранизацията по романа на Джеймс Матю Бари, припомня Холивуд рипортър.

Студиото "Уорнър Брос" описва проекта като "въвеждащ филм", подобно на "Батман в началото". Във филма сираче повежда битка срещу зли пирати, за да спаси родния остров на Питър. Проектът е сред приоритетните на студиото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase