Дакота Джонсън. Снимка: Reuters

Феновете на "Петдесет нюанса сиво" вероятно ще се разочароват от новината, че филмовата адаптация ще излезе на екран по-късно от очакваното. Оказа се, че премиерата се отлага за 2015 г., предаде Ройтерс, позовавайки се на "Юнивърсъл пикчърс".

Затова пък са налице първите официални снимки на Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в образите на Крисчън Грей и Анастейжа Стийл - милиардерът, който въвежда в света на садо-мазо секса невинна студентка Анастейжа Стийл. Актьорската двойка позира като героите от "Петдесет нюанса сиво" за корицата на американското списание "Ентъртейнмънт уикли".

Дакота Джонсън е дъщеря на бившата холивудска двойка Дон Джонсън и Мелани Грифит. За фотосесията блондинката Дакота Джонсън е боядисала косата си в тъмни нюанси. Младата актриса разкрива, че се подготвя усилено за ролята, тъй като иска да изглежда добре гола.

Дорнан, който замени първоначално избрания за ролята на Грей Чарли Хънам, е бивш модел на Калвин Клайн. Като актьор е познат с ролите си в британската драма "The Fall", американския сериал "Имало едно време" и продукцията "Мария Антоанета" на София Копола. Джейми Дорнан споделя вълнението си, че в крайна сметка той е избран за проекта.

От студиото не разкриват причината за отлагането, но съобщават, че проектът ще тръгне по кината на 13 февруари 2015 г.- навреме за празника на влюбените Свети Валентин. Първоначално бе обявено, че филмът ще излезе на екран на 1 август 2014 г., припомня БТА.

Снимките на филмовата адаптация на  "Петдесет нюанса сиво"  ще започнат в началото на декември.

Екранизацията по книгата на британската писателка Е Л Джеймс ще бъде режисирана от британката Сам Тейлър-Джонсън по сценарий на Кели Марсел. Очаква се снимките да започнат в началото на следващия месец.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase