На церемонията Сара Барън Коен "случайно" събори инвалидната количка на 87-годишна жена от сцената, бързайки да си вземе отличиетоСнимка: БТА

Британският комик Саша Барън Коен беше удостоен с почетния приз "Чарли Чаплин" на наградите "Британия" на БАФТА-Лос Анджелис, съобщиха Асошиейтед прес и Контактмюзик.

Отличието му бе присъдено на церемония в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс от лосанджелиския клон на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство /БАФТА/ и бе връчено на Коен за изключителни постижения в комедията, пише БТА.

На церемонията Сара Барън Коен "случайно" събори инвалидната количка на 87-годишна жена от сцената, бързайки да си вземе отличието. Случката отговори идеално на шоуто, което ще бъде излъчено за пръв път днес по Би Би Си Америка.

"С храбростта и комедийната си изобретателност Саша напълно заслужава отличието, носещо името на великия
Чарли Чаплин. За нас е изключително приятно да почетем Коен на тазгодишните награди "Британия", се казва в изявлението, направено от президента на БАФТА-Лос Анджелис Гари Дартнол.

Сред предишните носители на приза "Чарли Чаплин" са Трей Паркър, Мат Стоун, Бен Стилър и Бети Уайт, припомня Контактмюзик.

На церемонията освен Саша Барън Коен с наградите "Британия" на БАФТА-Лос Анджелис бяха оличени също Бенедикт Къмбърбач, Джордж Клуни, Катрин Бигълоу, Идрис Елба и сър Бен Кингсли.

37-годишният английски актьор Бенедикт Къмбърбач премина по червения килим придружаван от партньорката си в "Стар трек: Пропадане в мрака" Алис Ийв. Папараците се надпреварваха да заснемат на червения килим и Беренил Марлоу, момичето на Бонд от"007 координати: Скайфол".

Макар носителите на наградите "Британия" да бяха обявени предварително, организаторите разчитат на голям зрителски интерес към церемонията. Кой не би искал да види как босата Джулия Робъртс връчва отличието на Джордж Клуни, а също как режисьорът Джъд Апътоу се сбива на шега с актьора Шон Пен? - казват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase