Режисьорът Майкъл Бей снима четвъртата част на "Трансформърс" 4 в Хонконг. Снимка: Reuters

Не е лесно да снимаш мащабна продукция в Хонконг. В това се убеди екипът на четвъртата част на "Трансформърс". След като двама мъже нападнаха режисьора Майкъл Бей на снимачната площадка с опит да го изнудват, ето че няколко дни след това неприятният инцидент се случва пак, оповестиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Полицията задържала мъж, който е заподозрян, че заплашил жена от снимачния екип в квартала Коулун, където в момента се снима филмът, продуциран от компанията "Парамаунт пикчърс".

"Четирима души я заплашиха и й поискаха пари", отбелязаха в свое комюнике властите, без да посочат името на режисьора, нито названието на филма. Полицаи отидоха на място и задържаха 35-годишен мъж, докато тримата му съучастници са търсени за изнудване", пише БТА.

Става въпрос за гангстери от триадите - китайската мафия, пише излизащият в Хонконг в. "Саут Чайна морнинг пост".

Според полицията миналата седмица мъже се опитали да накарат Майкъл Бей да им плати близо 13 000 долара, за да го оставят да снима в квартала Куори бей.

Режисьорът обясни, че дрогирани и агресивни мъже часове наред досаждали на снимачния екип.

"Трансформърс 4" трябва да се появи по екраните през лятото следващата година. Във филма се снима Марк Уолбърг, с когото Майкъл Бей е работил и над продукцията "Кръв и пот".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase