Бен Уишоу. Снимка: Reuters

Актьорът Бен Уишоу, познат на зрителите с ролята на Кю във филма "007 координати: Скайфол" от поредицата за Джеймс Бонд, ще замени комика Саша Барън Коен в биографичния проект за Фреди Меркюри, пише в. "Дейли експрес".

Коен, който поразително прилича на Меркюри, бе спряган за ролята на легендарния фронтмен на "Куин" от март 2010 г., но през лятото отпадна от проекта, пише БТА.

Говори се, че комикът е имал различно виждане за продукцията от това на Брайън Мей и Роджър Тейлър - останалите живи членове на групата, които ще я продуцират.

Тейлър наскоро заяви, че Саша Барън Коен е отпаднал от проекта заради опасения, че ще го направи "твърде забавен", имайки предвид предишния му опит с комедии като "Диктаторът", "Бруно" и "Борат", припомня изданието.

Сега създателите на проекта са откроили 33-годишния Бен Уишоу като основен претендент за ролята на Фреди Меркюри. В телевизионно интервю барабанистът на "Куин" Роджър Тейлър е загатнал, че инициалите на новия им фаворит са Б. У. След отпадането на Саша Барън Коен бяха спрягани имената на различни актьори, сред които Доминик Купър и Даниъл Радклиф.

За Уишоу това няма да е първа изява в ролята на музикант - актьорът изигра Кийт Ричардс във филма "Stoned" за Брайън Джоунс, един от основателите на легендарната група "Ролинг стоунс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase