Снимка: So Independent

Истории от САЩ, но не с марката Холивуд ще може да видим от 24 октомври до 3 ноември. Тогава ще се случи четвъртото издание на фестивала за американско независимо кино So Idependent.

 Тази година фестивалната селекция ще се запознаем с 40 изключителни филмови премиери, които ще бъдат показани в следните киносалони: току-що ремонтираното и обзаведено с най-съвременна апаратура филмотечно кино „Одеон”, "Дом на киното", кино „Люмиер”, „Евро синема” и салоните на "Синема сити”.

So Independent се организира от Жана Караиванова, която живее между Ню Йорк и София. Фестивалът единствен в Югоизточна Европа представя най-новото и най-доброто, създадено от американски кинематографисти с финансиране и естетически стандарти, независими от Холивуд.

В селекцията тази година на So Independent ще видите: дебютният филм като режисьор на Киану Рийвс - "Тай-чи майстор", емоционалният и зареждащ документален "На крачка от славата", номинираните за "Златна палма"2013 - "Имигрантката" на Джеймс Грей и скандалния "Само Бог прощава" на Никълъс Уайнинг Рефн, както и най-добрите и награждавани филми от фестивалите: Сънданс, Трайбека, Кан, Венеция и др.

 "Истинският Люин Дейвис" на братята Итън и Джоел Коен ще видим преди официалната американска премиера, в една единствена прожекция на 31 октомври от 20.30 часа в кино "Люмиер".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase