Андрей Слабаков. Снимка: Булфото
fallback

"Джазта-праста или кои са българските ноти" на българския режисьор Андрей Слабаков спечели наградата за най-добра документална продукция на Фестивала на документалното средиземноморско кино.

Събитието се състоя в италианския град Аргополи, съобщава сайтът Чинефилос.

Филмът получи отличието заради това, че хвърля поглед върху малко познатата действителност на ромската музикална традиция.

Той е музикално пътуване от Австрия до Пакистан през България, пише БТА.

В останалите категории бяха отличени продукции от Люксембург, Италия, Франция и Палестина.

Фестивалът се провежда за 16-и път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Тони

преди 10 години

Честита да му е наградата на Андрей!Но наистина, в последно време го виждаме най-вече като участник в най-различни ТВ предавания и свързваме името и образа му с яростната защита на цигарения дим!....

3

Мариана

преди 10 години

Що за племе сме се питам? И защо да не се порадваме на нечия награда, а тръгваме да злобеем?Ама нали сме си българи, то май ни е типично качество, да завиждаме и злобеем на успехите на другите.От мен, на Андрей Слабаков пожелавам успех от все сърце сега и занапред.

2

бивш пушач

преди 10 години

Цигарата ми прилича на биберон. Колкото човек се мъчи да изглежда по-сериозно със зависимостите си, толкова по-смешен е. Ок, не можеш да се освободиш от това, но не ми го пробутвай за нещо ценно, качествено и достойно, защото всъщност си придатък към порока си!Нищо естествено няма в това - да смучеш загъната в хартия отрова, както и в това - да се друсаш... Само че, едното е законно, а другото - не. Претендираш, че е твой избор, но всъщност си зависим, а не - избиращ!

fallback