Джей Джей Ейбрамс. Снимка: Reuters

Режисьорът Джей Джей Ейбрамс съобщи на пресконференция, че снимките на 7-ия епизод от "Междузвездни войни" ще започнат в началото на следващата година във Великобритания. По тази причина той и семейството му ще трябва да се преместят в Лондон, предаде "Холивуд рипортър".

Ейбрамс призна, че е настоявал работата по "Междузвездни войни" да бъде извършена в САЩ. Като един от основните си аргументи той е посочил, че "Стар Трек: Възмездието" бе заснет в Калифорния. Освен това семейството на режисьора не искало да се мести във Великобритания. Децата на Ейбрамс - на 7, 13 и 14 години - тежко изживявали раздялата с дома, пише БТА.

През януари станаха известни някои подробности от договора между "Лукас филм" и "Дисни" от една страна и Ейбрамс от друга. Според него режисьорът има правото да отложи датата на премиерата, ако заснемането на филма го изисква. Сега е предвидено това да стане през 2015 година.

Събитията в новата продукция ще се развиват след епизод 6 "Завръщането на джедаите", излязъл през 1983 година. Сценарият на седмия филм е написан от Майкъл Арнд, получил "Оскар" за "Мис Слънчице". Според слуховете главен герой в "Междузвездни войни.Епизод VII" ще е Йода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase