Снимка: Александра филмс

Общ преглед
Не за първи път Уил Смит се среща с извънземни – от поредицата „Мъже в черно“, „Денят на независимостта“, „Аз съм легенда“... - списъкът е дълъг. И ако доскоро той гонеше нашествениците от планетата ни, този път той е от тези негостоприемно приети на Земята, която след (поредния в киното) апокалипсис изповядва нови правила за оцеляване.

И не за първи път Уил Смит си партнира със своя син Джейдън. Помним партньорството им и в „Преследване на щастието“, където персонажите трябваше да оцеляват бездомни в големия град. Е, този път отново малкият ще трябва да извежда баща си от сложна ситуация. Новото им екранно сътрудничество е в „Земята: Ново начало“, който тръгва по кината от 7 юни.

Сюжетът ни препраща в бъдещето, когато екипаж в космоса, пренасящ чудовището, от което всички се страхуват, е ръководен от Сайфър (Уил Смит). Авария на борда на кораба ги принуждава да кацнат в негостоприемната от хиляда години Земя. Единствените оцелели са Сайфър и неговият син Китаи. Този път героят на Уил Смит няма да има възможност да се изявява. Ветеранът ще стои ранен и ще се уповава на съобразителността на своя син. Филмът е всъщност описание за оцеляване на човека в дивата природа. Малкият Смит ще погледне отблизо негостоприемството й. Ще му се наложи да избяга от доста диви еволюирали животински видове, които ще го подготвят за срещата със звяра, убил негов близък в миналото.

Историята е разказана от майстора на тихата параноя М.Найт Шаямалан, който от „Шесто чувство“ все изследва как необяснимото влияе на човечеството. В добре познатия си мистичен стил режисьорът ще ни стряска предимно с неизвестното, което дебне главните персонажи.

Също така ще съсредоточи вниманието в изясняване на конфликта между баща и син. Недоверието им един към друг ще се наложи да бъде овладяно, ако искат да оцелеят. Режисьорът не ни спестява и малко американска военна патетика към финала, което направо си дразни, но изключвайки това, Шаямалан поставя акцента на филма в изправянето на човека пред собствените му страхове.

Подобно на други негови филми като „Селото“ и „Явление“, персонажите му бягат от невидян, непознат враг, който обаче е способен да ги доведе до полуда с представите за него. Чрез думите на героя на Уил Смит в новия филм на Шаямалан се обяснява, че опасността е реална, но страхът съществува единствено във въображението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар