Енио Мориконе. Снимка: Арена Армеец

Енио Мориконе – най-знаменателният филмов композитор на 20 век, за първи път ще бъде на българска сцена.

В света на киното, или още по-точно на неговата музика, ще ни потопи Енио Мориконе. Известният композитор идва у нас на 10 декември. Срещата с него ще е в зала Арена Армеец. Именно той прави революцията със звука в киното.

Италианският композитор и диригент ще представи на българската публика световноизвестните си произведения, сред които неизменните музикални шедьоври към класическите спагети уестърн „За шепа долари” (1964), „Добрият, лошият и злият” (1966), както и легендарните „Имало едно време в Америка” (1983), „Недосегаемите” (1987) и незабравимият „Малена” (2001) с обаятелната Моника Белучи.

Съученик на Серджо Леоне и приятел с Бернардо Бертолучи, Мориконе формира с тях дългогодишни и плодотворни сътрудничества. Композиторът започва да пише музика за филми през 1955 г., като и до ден днешен неговите ноти държат в напрежение зрителите на 570 филма. Роден в годината на връчването на първите награди Оскар, през 2007 г. феноменалният музикант получава престижната статуетка за цялостно творчество във филмовата музика.

На тази 79-та церемония по връчването на наградите на Академията, лично Клинт Ийстууд превежда речта на Мориконе към присъстващите, като знак на уважение към съвместната им работа четири десетилетия подред.

Билетите са на цени от 50 до 200 лв. Само сега, за най-големите почитатели предлагаме билети на промоционални цени. Офертата важи до изчерпване на количествата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase