Снимка: Чучков Брадърс ООД
fallback

Доста малко се оказаха българските градове, които все още имат киносалони. В момент, когато и едно от малкото арт кина - Евро синема, е на път да бъде закрито, ето, че стартира тазгодишното издание на Пътуващото кино.

Събитието ще бъде открито официално с четир безплатни прожекции пред паметника на Съветската армия в София. Това ще стане в дните от 29-ти май до 1-ви юни включително.

Началото на прожекциите е от 20.30 часа, а входът е свободен. Първият филм от програмата е романтичната комедия на Уди Алън „На Рим с любов“, през следващите два дни от фестивала зрителите ще могат да гледат холивудските хитове „Седемте психопата" и „Тежка сватба“, а последната прожекция ще бъде на „Цветът на хамелеона“.

Пред паметника ще бъде монтиран екран с впечатляващи размери (14 на 7 метра) и 300 седящи места. Събитието е в партньорство със Столична община в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата. Прожекциите ще бъдат с вход свободен.

„Пътуващо кино GLOBUL” ще остане в София до 1-ви юни, когато ще поеме на път из страната. „Хора от места като Видин, Враца, Ловеч, Габрово, Монтана и др. нямат възможността да гледат филми на голям екран в градовете си, което вече ще се промени.

С пътуващото кино организаторите предлагат най-новите заглавия от кино афиша, а благодарение на техниката, с която разполагат зрителите ще могат да гледат и 3D филми“, споделя Борислав Чучков, който заедно с Виктор Чучков-син реализира проекта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback