Снимка: Форум Филм

Общ преглед
Минаха точно 5 години от времето, когато Робърт Дауни Джуниър надяна за първи път маската на Железният човек. Тогава неговият супер герой заложи на качествен хумор, а Марвел вложиха смисъл и в здрав саунд, който да озвучава динамиката на екрана.

Още с втория епизод, обаче като че ли силата на тези два важни детайла позатихна до момента, в който не се появиха „Отмъстителите“. Ето, че от 26 април у нас тръгна и третата част от „Железният човек“, която отново забавлява аудиторията, превръщайки умствените възможности и изобретателност на обикновения човек в култ.

Със заснемането се е заел Шени Блек, който се подвизава повече като сценарист ( всички части на „Смъртоносно оръжие“) и режисьор единствено на „Целувки с неочакван край“. Е, като за втори филм се справя доста добре, но далеч от възможностите, които позволява поредицата.

„Железният човек“ 3 ще учуди с далеч по-малкото екшън сцени от обикновено, затова пък се гледа с любопитство и очакване. Във филма ще има по малко от други комиксови поредици, но подобен жанр не цели да впечатлява с оригиналност, а визия и свежи лафове. Е, тук ще ги открием, не толкова, колкото в „Отмъстителите“, например, но достатъчно, за да не се чувстваме предадени от „Марвел“.

Този път Тони Старк ще трябва да се справя с нов враг от Изтока. Изненадата за това от кого наистина трябва да се пази хвърля и малко политическа (не)коректност – наистина ли Изтока е главният виновник за неспиращите бомбени атаки или врага си е роден в САЩ.

Също така историята ще ни занимае със силата на медиите, които като че ли всяват същинския страх, а Тони Старк успоредно ще се чуди дали личността е по-важна от бронята или черупката спасява човека. Загатнато е и финалната точка на Робърт Дауни Джуниър в този проект с опустошението на собствения му дом. Успокоение за феновете е, че щафетата ще бъде предадена чрез малкото хлапе, което помага на Железният човек.

Още един плюс към продукцията е избора на някои от актьорите като Бен Кингсли, Гай Пиърс, Ребека Хол. Естествено, не се разминава и без присъствието на половинката на Железният човек, изиграна от Гуинет Полтроу.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар