Снимка: Reuters

Някога братя Мормареви се опитаха да разкрият на възрастните тайната на детската мисъл с обяснението „Таралежите се раждат без бодли“, сега идеята им е продължена в конкурс за ученическо литературно творчество.

Поканата за участие е отправена към всеки млад  човек от 12 до 19 годишна възраст, който се е вдъхновил да превърне размислите си в есе или разказ.

Текстът, който не трябва да надвишава 3 машинописни страници, може да се изпрати на office@mormarevibrothers.com.Той ще бъде оценен в рамките на седмото издание на конкурса "Бодлите на таралежите", организиран от фондация „Братя Мормареви“.

Борбата е в две категории - за есе и разказ, като участниците могат да пишат в едната, или и в двете. Те следва да посочат свой точен адрес, телефон за връзка, да укажат възрастта, класа и името на училището, в което учат. Крайният срок за приемане на творби е 30 юни 2013 г. Победителите в отделните категории ще получат награда от 600 лв. и диплом. Ще бъдат раздадени и по една втора награда - от 300 лева. И в двете категории на конкурса съчиненията са на напълно свободна тема. Важно условие е и творбата да не е била публикувана до този момент.

Самите награди ще бъдат връчени в тържествена обстановка в началото на новата учебна година, а най-добрите работи ще бъдат публикувани.

По традиция носителите на първа награда номинират свои любим преподавател, който също ще бъде отличен с паричен приз. Така това е и първия конкурс, който дава шанс на ученик да оцени качествата на преподавателя си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase