Снимка: Тандем филм

Първата им среща изглежда почти романтична. Поне в началото, докато не виждат тайните си. Виктор (Колин Фарел) и Беатрис (Нооми Рапас) се запознават почти във въздуха. Двамата обитават срещуположни апартаменти във висока кооперация в Ню Йорк и могат спокойно да наблюдават действията на другия.

Именно така започва тяхното странно познанство. Персонажите научават факти един за друг, които всеки нормален човек би опитал да скрие.

Филмът е преведен у нас „Кръв за кръв“ и ни въвлича в една история за справедливост, за отмъщение и за цената от него. Главните персонажи извървяват любопитен път един към друг, след куп изстреляни куршуми, припомнени тъжни съдби и неспиращ екшън.

Все пак датският режисьор Нилс Арден Оплев има опит в този жанр. Познат ни е и от оригиналната адаптация на романа на Стиг Ларшон „Момичето с татуирания дракон“, където главната женска роля отново бе поверена на Нооми Рапас. Както и в предишния им съвместен проект, така и в „Кръв за кръв“ се откроява пряко недоволство от съдебната система, която кара хората да реагират по начин, в който заобикалят законите.

Филмът е достоен за жанра си екшън, с динамични обрати, но и малко плитък сюжет. Плюс за продукцията е вечното намиране на персонажите на ръба да бъдат разкрити. Все пак те не са типични американски бойци. Героят на Фарел е с унгарски корени, а майката на Беатрис е французойката Валентин, изиграна от Изабел Юпер.

Рапас е интересна в новото си амплоа на нежно създание, което коренно се различава от ролята й като момиче с татуиран дракон и с брутални пиърсинги. Тук обича да носи токчета, да облича ефирно елегантни рокли и лесно се просълзява.

За неин късмет, екранният й партньор Колин Фарел го играе чувствителен и вярващ, че всеки може да намери отново любовта, дори този, който я е смятал за изгубена завинаги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase