Снимка: Reuters

По повод смъртта на известния руски актьор Андрей Панин московското Главно следствено управление към Следствения комитет(СК) на Русия образува наказателно дело, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на официалния представител на СК Владимир Маркин.

По думите на Маркин решението е било взето, тъй като на главата на Панин са открити няколко синини и черепно-мозъчна травма, пише БТА.

Още по темата

Въпреки че следователите не са се натъкнали на основания да приемат, че смъртта е настъпила в резултат на извършено престъпление, за да бъдат установени всички обстоятелства около кончината, се налага да бъдат извършени комплексни мероприятия.

Криминалистите изтъкват, че вратата на жилището на Панин, където е открит умрелият актьор, е била затворена отвътре, по нея няма следи от опит за взлом или проникване от външни лица. Освен това според предварителното мнение на експертите актьорът е получил черепно-мозъчната травма, падайки от собствената си височина.

Владимир Маркин е уточнил, че сред въпросните мероприятия влизат съдебните експертизи, които могат да дадат окончателен отговор на това какви са истинските причини за смъртта на Андрей Панин. На 7 март 50-годишният актьор беше открит мъртъв с травма на главата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase