Хелена Бонъм-Картър. Снимка: Reuters

Хелена Бонъм Картър ще се превъплъти в знаменитата киноактриса Елизабет Тейлър. Новата британска телевизионна драма ще носи името „Бъртън и Тейлър“, съобщава Contact Music.

Телевизионният филм ще се съсредоточи върху събитията от 1983 г., когато Тейлър и Ричард Бъртън са с два развода зад гърба си. Те се събират на театралната лондонска сцена, но само професионално в спектакъла „Лични животи“, основан на пиесата на Ноел Кауърд.

Проектът е отговор на Великобритания на американската киностудия Lifetime, която миналата година пусна своя версия на телевизионния филм за Бъртън и Тейлър под името „Лиз и Дик“. Ролята на Тейлър е дадена на Линдзи Лоън.

Проектът бе подложен на сурова критика от страна на болшинството професионалисти, които обясняват, че Лоън не се справя много добре с ролята и няма съпоставим талант с този на Тейлър.

Партньор на Картър във филма ще стане Доминик Уест. Премиерата на британския сериал ще се състои във втората половина на 2013 г.

Елизабет Тейлър остава в историята на киното със знаменитата си роля на „Клеопатра“ от 1963 г. И „Кой се страхува от Вирджиния Улф“ от 1966 г. В тези филми тя се снима с мъжа на живота си Ричард Бъртън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase