Ан Хатауей и Хю Джакман, Снимка: сп. Time

Треската за „Оскар"-и продължава и в сп. Time. Дни преди голямото събитие да настъпи (то е на 24 февруари) медията прави селекция на най-големите звезди, които се борят за престижните статуетки. Тази година фаворити в категориите са филмите: „Линкълн", „Клетниците", „Арго", „Сенаси", „Невъзможното" и „The Master", както и екипите и актьорите в тях.

Ето и какво казват кандидатите за „Оскар" в медията за своите герои :

Сали Фийлд за героинята ѝ в „Линкълн": Ако я нямаше Мери Тод, нямаше да го има и Ейбрахам Линкълн. Тя е сложна и брилянтна личност. И има точен усет къде точно е мястото ѝ в историята. Не гледайте на нея по наивен начин".

За партньора си в продукцията Даниел Дей Луис: „Щедростта на Даниел е наистина нечувана. Имах нужда да установя контакт с този мъж, така че отидох до дома му и той поиска да пием кафе. Аз казах "Не". Точно като Мери искам да те изведа от тази къща. И се разхождахме часове наред. Имах възможността да го докосна, беше най-невероятната подготовка за работа, която съм имала в живота си до момента. Ще я ценя, докато умра".

Джесика Частейн за героинята ѝ във „Враг номер едно"(Zero Dark Thirty): „Тъй като играехме лица, които реално съществуват, трябваше да изградим образите им с необходимото уважение".

Квензан Уолис за своята номинация за „Оскар" (Beasts of the Southern Wild): „Не си личеше, че се вълнувам външно, но вътрешно бе точно обратното".

Наоми Уотс за героинята ѝ в „Невъзможното"(The Impossible): „Тя беше толкова емоционална и детайлна за всичко, през което беше минала", казва актрисата за Мария Белон, оцеляла след цунамито на Индийския океан през 2004 г.

Ейми Адамс за следвоенната обстановка в The Master: „Бяхме общество в процес на промяна. Жените получаваха определени отговорности във време на война, а след това трябваше да се върнат в кухнята и да се погрижат за мъжете си. Разбирането за това какво е позволено на жените в този период, е доста различно".

Филип Сиймор Хофман за своя герой (отново в The Master): „Препратката е към Л. Рон Хъбард, но това не е точно истинският Л. Рон Хъбард", казва актьорът, който влиза в образа на култовия лидер от средата на миналия век. "Има неща, които той е правил, но и такива, за които няма доказателства. Затова по-свободно се заехме с интерпретирането на тази личност, която си е измислен герой".

Хю Джакман ("Клетниците") : „Една от основните теми в романа на Виктор Юго е за това колко жестока е била системата в затвора", казва актьорът, чийто герой Жан Валжан излежал 19 години за кражбата на един хляб. „Целта не е да те изкарат оттам реабилитиран, а когато излезеш, да си се превърнал в животно".

Ан Хатауей за героинята си в „Клетниците": „Като жена, родена през 1982 г., аз считам за свое право толкова много неща, за които Фантин само би си мечтала".

Кристоф Уолц („Джанго без окови") за Куентин Тарантино: „Той познава 10 пъти по-добре жанровете от всеки кино професор. Куентин може играе във всеки един от тях".

Джон Гудман за героя си в „Арго": Той е мъж, който служи на страната си. Води двойнствен живот, таен живот и едновременно с това крие хора, за да си изкарва прехраната".

Джон Хоукс за героя си в „Сеанси" (The Sessions) : Марк О'Брайън казва, че инвалидите са невидими за здравите хора. Между дублите аз бих могъл легна в една носилка и членовете на екипа ще си правят сандвичи пред мен, ще хвърлят палтата си отгоре ми. И ще видя какво е да бъдеш считан просто за мебел".

Вижте ги в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase