Снимка: Форум Филм

Общ преглед
Семейство, работа, изплащане на ипотеки, отглеждане на деца... За подобна съдба се е подготвил Санди Бигълоу (Джейсън Бейтман). Фактът, че носи женско, според него унисекс име, обаче променя изненадващо първоначалните му планове.

Налага се героят за седмица да прекоси Щатите и да стигне от Колорадо до Флорида, където се шляе дебеланката (Мелиса Маккарти). Срещата им се оказва неизбежна, след като Бигълоу установява, че тази непозната живее неговия живот, открадвайки самоличността му.  Без капка вина нахалницата черпи себе си и всички в баровете с неговата карта, прави си косата, набавя си кола, глези се по шопинг центрове. И то докато Санди се чуди как да се грижи за многодетното си семейство.

Историята е „Самоличност на аванта“, която излиза на екраните у нас от 8 февруари. Режисьорът Сет Гордън не за първи път работи с Бейтман. Двамата се срещат и по време на снимките на „Шефове гадняри“. В новия им съвместен проект те ни поднасят комично една крими история, която не пропуска да уцели и няколко социални несправедливости, привични за цивилизованото американско общество.

Йерархията, която смачква обикновените хора, полицейската незаинтересованост и неприемането на различните са вмъкнати между непривичните ситуации, в които са принудени да оцеляват главните персонажи.

Авторите на проекта не са пестеливи откъм крайности – що се отнася до хумор и препятствия. Превърнал се в любопитно "роудмууви", филмът ни вмъква в едно преследване на принципи, на справедливост, което променя нетипичната екранна двойка, състояща се от щура и комплексирана жена и обикновен кротък чиновник.

Режисьорът Гордън успява деликатно да разкрие пътя, който всеки от персонажите извървява един към друг и също така към самите себе си. Показва го дори чрез облеклото, което персонажите сменят из магистрали, гари и хотели. Тръгвайки от типичните за американката дрешки с потресаващи шарки и топирана коса, героинята на Мелиса се оставя да „порасне“ в стилна дама със семпла фризура.

Двамата персонажи се срещат именно защото се подвизават с едно име – сякаш са две половини на една личност, която трябва да успее да намери начин да съжителства в хармония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар