Eмил Христов. Снимка: Булфото

Световноизвестният Музей на съвременното изкуство - МоМА избра режисьорския дебют на кинооператорът ни Емил Христов "Цветът на хамелеона" да участва във фестивала "Нови режисьори" (New Directors/New Films), съобщават
разпространителите от "А плюс Синема".

Това е 42-ото издание на фестивала, чиято цел е да открива творби на новопоявили се динамични кинотворци от цял свят. "Първите седем заглавия, които подбрахме, подсказват вълнуващото многообразие и майсторство в киноповествованието на режисьорите дебютанти тази година.

Класът "Нови режисьори" за 2013 г. обещава прекрасни изненади за киноманите по света", коментира кураторът Раджендра Рой от MoMA."Цветът на хамелеона" е представен от организаторите като "черна комедия, в която смешното се поднася с каменно лице".

Отбелязва се че "с този филм във фестивала "Нови режисьори/Новифилми" България се завръща след 35-годишно отсъствие". "Цветът на хамелеона", който излиза по нашите екрани на 5 април, вече получи специално споменаване на Филмовия фестивал в Солун, номинации за наградата "Откритие" на Международния филмов фестивал в Торонто и награда "Бронзов кон" на Филмовия фестивалв Стокхолм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase