Натали Ууд. Снимка: Reuters

Оповестени бяха изводите от нов доклад за смъртта на американската киноактриса Натали Ууд, изпълнила главната роля във филма "Уестсайдска история", съобщиха Ройтерс и ДПА.

Разследването за смъртта й бе подновено през 2011 г. заради неизяснени обстоятелства около кончината й и подозрения, че може би става дума за убийство, пише БТА.

По тялото на актрисата, намерена през 1981 г. мъртва във водите на Тихия океан, е имало натъртвания ( по ръцете и китките) и одрасквания (по лицето), които дават основания да се предположи, че тя е получила наранявания преди да се озове във водата. Няма обаче достатъчно доказателства, за да се твърди категорично, че смъртта й не е била случайна, се казва в доклада на съдебните медици. Затова и причината за смъртта остава неизяснена. Официалната формулировка е "удавяне и други неизяснени фактори".

Тялото на 43-годишната актриса бе намерено в океана близо до о. Каталина в Калифорния, където прекарвала уикенда заедно със съпруга си, телевизионната звезда Робърт Уагнър , и сколегата си, актьора Кристофър Уокън. Установено е било, че преди смъртта си Натали е пила алкохол на острова и на яхта, на която е била заедно със съпруга си и Уокън.

Веднага след смъртта на Ууд плъзнаха слухове, че може би става въпрос за самоубийство или за убийство от ревност, тъй като Уагнър подозирал съпругата си в интимна връзка с Уокън. Според капитана на яхтата преди да изчезне между нея и Уагнър имало разгорещен спор.

Разследването още не е приключило, но от полицията отказват да съобщят дали има нови доказателства. Нито Уагнър, който сега е на 82 г., нито Уокън, са заподозрени, казаха само от полицията.

През 1955 г., когато е само на 17 години, Натали Ууд е номинирана за Оскар за ролята си във филма "Бунтовник без кауза", където партнира на Джеймс Дийн, а една от най-известнитей роли е в мюзикъла "Уестсайдска история" (1961 г.).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase