Снимка: А плюс синема
fallback

Бела Суон, Джеймс Бонд и Ейбрахам Линкълн донесоха рекордни постъпления от продажбата на билети през удължения заради Деня на благодарността петдневен уикенд, съобщиха световните информационни агенции.

Последният филм от вампирската сага "Здрач" за втора поредна седмица оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с 64 милиона долара и отбеляза солидни продажби на билети в световен мащаб. Общо от появата си на екран в САЩ и Канада лентата е донесла на създателите си 226 милиона долара, пише БТА.

През дебютния си уикенд на екран "Здрач: Зазоряване II" реализира 141,3 милиона долара в домашния бокс-офис. Сумата отреди на филма осмо място в списъка на най-касовите кинодебюти в САЩ и Канада.

Малко не достигна на продукцията, за да изравни рекорда за най-касов дебют на филм от вампирската сага, поставен през 2009 г. от "Здрач: Новолуние". Тогава филмът събра 142,8 милиона долара от продажбата на билети през първите си три дни на екран.

"007 координати: Скайфол" - 23-ият филм от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд - заема второ място в северноамериканския бокс-офис с продадени билети през уикенда на стойност 51 милиона долара и с общи приходи от появата си на екран в размер на 221 милиона долара.

Третата позиция е за "Линкълн" на Стивън Спилбърг с Даниъл-Дей Луис в главната роля. Приходите от филма възлизат на 34,1 милиона долара. Общо в домашния бокс-офис филмът на 16-ия президент на САЩ е донесъл 62 милиона долара.

Благодарение на трите филма през удължения за Деня на благодарността уикенд бяха събрани рекордните 290 милиона долараот продажбата на билети. Досегашното най-добро постижение бе 273 милиона, събрани през 2009 г., когато на екран излезе "Здрач: Новолуние".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

хмм

преди 11 години

Здрач "Напикаване 2" без маааалко да подобри рекорда на Здрач "Тъпоумие" от преди 2 години. :-) Явно тийновете не са поумнели за 2 години. :-)

3

32 годишна

преди 11 години

Последната серия е страхотна! Мега супер ултра готина!

2

Анонимен

преди 11 години

Уникално *** филм. Всеки над 13 годишна възраст, който харесва този филм е за съжаление.

fallback