Снимка: Reuters

Бомбе и бастун на Чарли Чаплин - знакови принадлежности от ерата на нямото кино в Холивуд - ще бъдат предложени на търг в Лос Анджелис, организиран от аукционна къща "Бонамс", предаде Ройтерс.

Бомбето и бастунът - символи на легендарния образ на Малкия човек, пресъздаден от Чаплин във филми като "Светлините на града" и "Модерни времена" и донесъл му световна слава, се очаква да бъдат продадени за сума между 40 000 и 60 000 долара, пише БТА.

"Не е известно колко бомбета и бастуни на легендарния актьор са останали", казва Луси Кар от "Бонамс". Тези, които ще бъдат предложени на търга в Лос Анджелис на 18 ноември, са от частна колекция.

Участниците в търга ще могат да наддават и за други принадлежности, свързани с популярната култура. Сред тях е саксофон на джаз пионера Чарли Паркър. Предварителната оценка наинструмента е между 22 000 и 26 000 долара.

На аукциона ще бъде предложено и писмо на Джон Ленън, в което легендарният бийтълс е скицирал себе си и съпругата си Йоко Оно голи. От "Бонамс" очакват за писмото да бъдат платени между 18 000 и 22 000 долара.

Тръжната къща ще предложи още снимки на Мерилин Монро, ранен комикс на Чарлс Шулц и плетен стол от филма "Казабланка" с предварителна оценка между 5000 и 7000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase