Снимка: Институт Сервантес
fallback

Нова селекция от знаковото испанско кино може да видим в Интситут Сервантес от 1 до 6 ноември.
Входът на Zonazine е свободен до изчерпване на местата.

Първият филм „Тъмносиньопочтичерно” ни среща с Хорхе, който полага много усилия в работата си, в грижи за баща си и в учене. Благодарение на Паула, с която започва странна връзка, Хорхе успява да си даде сметка какво всъщност иска, без да се съобразява с онова, което другите очакват от него. Филмът е носител на наградата Europa cinemas на престижния кино фестивал във Венеция. Може да го видим на 1 ноември от 18.00 часа.

Ден по-късно, от същия час ще се прожектира „Под звездите”. Историята е за Бенито –тромпетист и чаровен пройдоха, на когото се налага да се върне в родното си село в Навара за погребението на баща си. Там разбира, че добродушният му брат Лало е на път да се ожени. Годеницата му Нинес - огорчена от живота самотна майка, се оказва позната на Бенито от младежките му буйни години. Бенито се опитва да раздели бъдещите съпрузи, но не включва в плановете си Айнара – дъщерята на Нинес, с която завързва необичайно приятелство.

„Крадци” ни среща с Алекс – крадец по призвание, чийто живот претърпява коренна промяна, когато се запознава със Сара, красиво момиче, което се грижи единствено за изпитите и външния си вид. „Крадци” е отличен на световния кино фестивал в Локарно. Прожекция на 5 ноември от 18.00 часа.

Последното предложение „Три дена у дома” е саркастична история за лицемерието на едно консервативно буржоазно семейство, в което всички проблеми са очевидни, но остават премълчани. Главната героиня Лея отхвърля този фалш, който сякаш прилепва като префектно ушит костюм. Може да видим филма на 6 ноември от 18.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback