Снимка: A+Films
fallback

Българското предложение за “Оскар” е “Кецове”. Филмът, който е режисьорски дебют на Иван Владимиров и Валери Йорданов, ще се състезава за отличието за най-добър чуждоезичен филм на американската филмова академия, съобщиха от НФЦ.

Историята ни въвлича в бягството на шестима младежи от безвкусното си всекидневие. Героите се срещат на един от малкото останали девствени плажове из българското черноморие. Всеки търси себе си чрез въпросите, които си задава в усамотението си.

Oще по темата

Главните роли са изиграни от Филип Аврамов, Валери Йорданов, Ина Николова, Иван Бърнев и други.
Продукцията бе селектирана от Московския международен фестивал в официалния конкурс, където беше удостоен с почетен диплом на главното жури и награда и диплом на руските киноклубове.

Беше показан и на международния кинофестивал в Карлови Вари в програмата „На Изток от Запад", както и на фестивалите в Манхайм, програма competition discovery, и в официалната селекция на фестивала в Маракеш.

На годишните награди на Българската филмова академия 2012 продукцията получи приз за филмова музика. „Кецове" е подбран и за европейските филмови отличия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 11 години

По "кецове" Оскар на най!!

42

ххх

преди 11 години

Та г-н Йорданов, това е една лоша студентска пълнометражна работа,добре че визуално нещата са се получили,та поне да покажете на хората за какво изхарчихте 120 бона за нискобюджетния си филм

41

хъъъ

преди 11 години

.....а за режисьорът можем смело да кажем, че тотално е сдал багажа,абсолютен перко,в ловджийски ***,мешка и съдран потник,както си ходи и по принцип в живота,някаква жалка смесица от планинар-рокер и неохипар,който гледа изключително "умно" през цялото време,току изпя една родопска песен и проговори на турски...сигурно и той страшно си се харесва и намира ролята си за пленителна...уродливият Бърнев в неадекватен персонаж и самочувствие предвид външният му вид...

fallback