Снимка: A+Films

Българското предложение за “Оскар” е “Кецове”. Филмът, който е режисьорски дебют на Иван Владимиров и Валери Йорданов, ще се състезава за отличието за най-добър чуждоезичен филм на американската филмова академия, съобщиха от НФЦ.

Историята ни въвлича в бягството на шестима младежи от безвкусното си всекидневие. Героите се срещат на един от малкото останали девствени плажове из българското черноморие. Всеки търси себе си чрез въпросите, които си задава в усамотението си.

Още по темата

Главните роли са изиграни от Филип Аврамов, Валери Йорданов, Ина Николова, Иван Бърнев и други.
Продукцията бе селектирана от Московския международен фестивал в официалния конкурс, където беше удостоен с почетен диплом на главното жури и награда и диплом на руските киноклубове.

Беше показан и на международния кинофестивал в Карлови Вари в програмата „На Изток от Запад", както и на фестивалите в Манхайм, програма competition discovery, и в официалната селекция на фестивала в Маракеш.

На годишните награди на Българската филмова академия 2012 продукцията получи приз за филмова музика. „Кецове" е подбран и за европейските филмови отличия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase