Снимка: Reuters

Ема Уотсън се оказа „най-опасната” знаменитост за интернет потребителите. Оказа се, че името на британската актриса твърде често се използва за да привлече хората да посетят опасни сайтове. Такива данни публикува на 9 септември антивирусната компания McAfee.

Шансът да се попадне в сайт с вируси при търсене на информация за актрисата е 12 процента. Освен Уотсън, в числото на “любимците” на кибер престъпниците, са и Джесика Бейл, Ева Мендес и Шакира.

McAfee отбелязват, че в тази година в първите топ 10 са само жени.Единственият мъж, попаднал в 20-ката е водещият Джими Кимел, добавя Associated Press.

Антивирусната компания шест години вече изучава знаменитостите, чиито имена по-често се използват в интернет пространството. През изминалата година списъкът бе оглавен от Хайди Клум, която този път изобщо не е в първите 10.

Ема Уотсън стана известна, благодарение на ролята й в поредицата за „Хари Потър“. През март 2012 стана ясно, че актрисата ще изпълни главната роля в новия филм на София Копола.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase