Снимка: Facebook
fallback

Покойният лидер на Queen Фреди Меркюри стана персонаж на Angry Birds. Създателите на популярната игра за сърдитата птица, студио Rovio, изобрази певеца във вид на жълто пернато с мустаци и корона на главата, пише The Daily Telegraph.

Птицата Фреди ще се появи с малка роля на 5 септември – именно в деня на рождения ден на певеца, когато се организира ежегодна благотворителна акция Freddie For A Day.

В клипа може да се види как жълтата птица с корона идва, качена на велосипед и се среща със зелената свиня (съгласно сюжета на Angry Birds, зелената свиня е враг на птицата, тъй като й краде яйцата). След като й хвърля пронизителен поглед, Фреди в компанията на други птици, продължава разходката си с колелото. През това време звучи композицията "Bicycle Race" от албума на Queen "Jazz".

Freddie For A Day ще се проведе на 5 септември в Лондон. В рамките на мероприятието е планирано да се съберат помощи за болните от СПИН. В благотворителността ще се включат музикантите Брайън Мей и Роджър Тейлър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

happy

преди 11 години

happy happy birthday, my fairy king :)

3

Мнение

преди 11 години

Мисля, че така има шанс и българските деца, тези, които не са имали щастието да отраснат с музиката на Куин, да чуят и видят, макар и анимиран като птица, един велик творец.

2

M

преди 11 години

Велик и неповторим!!!

fallback