Снимка: Форум филм

Общ преглед
Ярък отрязък от историята на американската престъпност проследява Джон Хилкоут в своя гангстерски епос „Беззаконие“.

Филмът проследява истинската история на прословутите трима братя Бондюрант – контрабандисти, които правят скок към американската мечта в щата Вирджиния по времето на Сухия режим.

В планините на окръг Каунти, Вирджиния, братята Бондюрант са легенда. Най-големият, Хауърд (Джейсън Кларк), успява да оцелее в сеча на Голямата война, но се завръща у дома обременен от това, което е видял и направил. Брат му Форест (Том Харди) за малко не умира от инфлуенцата, която отнема живота на родителите им. Преборва черната смърт с тиха сила и яростна, дълбока неотстъпчивост, която ще определи характера му. Джак (Шая Лебьоф) е най-малкият брат, впечатлителен, чувствителен и схватлив.

Времената са трудни и работа не се намира, но семейство Бондюрант са предприемчиви и са си създали проспериращ бизнес с домашно варене на алкохол - тяхна собствена „марка”, придобила местна популярност. Контрабандното производство в окръг Каунти, обаче, изглежда, че наближава своя край с пристигането на специалния пратеник от Чикаго Чарли Рейкс (Гай Пиърс). Новият „закон”, който Рейкс носи със себе си, е смъртоносен и корумпиран и ще постави на изпитание всичко, което братята са създали и представляват. Но докато другите от окръга се поддават на безмилостния натиск на Рейкс, Бондюрант нямат намерение да се огъват пред никого.

Режисьорът Джон Хилкоут стана известен с филмите „Пътят“ и „Предложението“.

„Беззаконие“ приковава вниманието с динамичен разказ за престъпност и корупция, за лоялност и любов, като си спечели овациите на критиците и публиката на премиерата му на фестивала в Кан.

У нас филмът тръгва официално на голям екран на 7 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase