Снимка: София диша
fallback

За поредна година ул. "Цар Иван Шишман" ще посрещне всички, които обичат изкуството. Мястото ще преобрази облика си, тъй като от 5 август стартира фестивалът "София диша".

В програмата му са включени много филмови прожекции и театрални спектакли на открито.

В четири поредни недели четири софийски улици ще се превърнат в арена на творчеството. Стартът е заплануван  5 август. Началото е  със "За сцената и хората" - седмица, посветена на сценичните изкуства. На "Шишман" се очаква театър на открито между 16.00 и 22.00 часа.

Във филмовата програма са включени "Обедна почивка" на режисьора Ивайло Минов, "Коварна игра" на Мартин Райковски и един наистина софийски филм - "Кой е този град?" на Мария Аверина, който ще бъде показан от 21.00 ч. в градинката на храма "Св. Седмочисленици".

Публиката ще провокират актьорите от "Ха-ха-ха Импро театър". Монолог в стил Stand-up Comedy на тема "Ситуацията по софийските улици и категориите шофьори" ще бъде представен от актьора Мирослав Симеонов. Актрисата ДианаМилушева и Валери Кирилов - автор и хореограф, ще изиграят "Моноспектакъл на една идея".

Друга интересна инициатива е подготвена от сдружението "Фабрика за идеи" - Дървото на идеите ще порасне за един ден на улица "Шишман", а "градски игри" ще забавляват посетителитес утопични, но осъществими мисии, също част от "Академията засоциална промяна" на "Фабрика за идеи".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Гошо Тъпото

преди 11 години

Изкуството е...вечно;красотата ще...спаси света.

fallback